Nordenskov UIF
Volley afdeling

Nordenskov UIF Volley
Besøg siden
NUIF-Volleyball
Besøg gruppen

UngdomsVolley Sydvest
Besøg gruppen
Australsk duet på plads i Nordenskov

Nordenskov UIF har netop tegnet kontrakt med 2 australske volleyball spillere.
Det drejer sig om den 19-årige angriber Tom Heptinstall og den 22-årige hæver/spilfordeler Jordan Colotti. Begge spillere kommer fra det australske talentudviklingsprogram, Australian Institute of Sport i Canberra, hvor 25 af de bedste australske unge volleyballspillere får tilbudt plads til at træne optimalt og uddanne sig sammen med talenter fra andre sportsgrene.
Og det er ingen tilfældighed, at de nye spillere kommer fra den anden side af jorden. Med tilførslen af den australske cheftræner Brendan Garlick, var kontakten til det australske volleyforbund nemlig skabt, og derfra kunne man godt se muligheder i et samarbejde.
Sportschef Jakob Møller udtaler i den forbindelse:” Volleyball Australia har tydeligvis stor tillid til Brendan som træner, men det har været summen af ham, og så de træningsvilkår, udviklingsplan og de rammer spillerne kan få lov at udvikle sig under, der i sidste ende har gjort os attraktive”, siger han og fortsætter” Volleyball Australia ser et stort potentiale i de her spillere, og vil gerne give dem erfaringer og hår på brystet i nogle rammer de er trygge ved, og hvor kravene til spillernes præstationer er i tråd med deres niveau og ambitioner. Vi er afsindig stolte af den tillid, som man har vist os i den her forbindelse”
Jakob Møller tør godt love, at der venter volleyball-publikummet i Helle Hallen nogle spændende oplevelser. ”Jordan er en meget spændende hæver. Han har spillet et år i den bedste finske liga, men fik en uheldig skade, der har sat ham lidt tilbage. Han er nu helt fit igen, og jeg er sikker på, at han kommer til at spille på et rigtig fint niveau” siger Jakob Møller ”Tom forventer vi ikke helt den samme stabilitet af, men derimod et højt topniveau, når det kører for ham. Volleyball Australia er overbeviste om, at han kommer til at spille på deres A-landshold i fremtiden, hvis han fortsætter sin udvikling, og det virker bestemt ikke usandsynligt for mig” slutter Jakob.

 
Fakta boks:  Spillere
 
Tom Heptinstall
Alder: 19 år
Angriber på kant eller diagonal
Højde: 206 cm
Slaghøjde: 340 cm
Blokhøjde: 327 cm

 
Jordan Colotti,  
Alder: 22 år
Hæver/spilfordeler
Højde:  188
Slaghøjde: 335 cm
Blokhøjde: 325 cm
Seneste nyt - Udvikling - Begejstring - Sammenhold (se her)

Springstærk amerikaner til Nordenskov

 

Første forstærkning på plads til Volleyliga holdet i NUIF.

Selvom sommersolen viser sig fra sin bedste side, og der umiddelbart virker som uendelig langt til efterår og vinter, så er der for alvor gang i forberedelserne til den kommende sæson i Volleyligaen hos Nordenskov UIF Volley, der netop har skrevet kontrakt med amerikanske Will Craft.

Will er 24 år gammel og fra udkanten af Chicago, men har allerede erfaring med europæisk topvolley. Sidste sæson var Will nemlig en del af det estiske stor hold Saaremaa VK, indtil skader og økonomiske vanskeligheder gjorde en ende på eventyret.

Nu har han imidlertid mod på en tur til Danmark, og det glæder Sportschef Jakob Møller: ”Will er en meget spændende spiller, som vi også kiggede på i sidste sæson, men hvor vi måtte se os slået af, at andre kunne tilbyde volleyball på et højere niveau”, siger han og fortsætter ”men i år er det lykkedes, og jeg glæder mig til at se ham svæve højt i Helle Hallen”, slutter han med en henvisning til, at den eksplosive amerikaner kan slå til bolden 350 cm over jorden.

Selv glæder Will sig også til at starte efter sommerferien. ”Sidste sæson spillede en af mine bekendte i Nordenskov, og han har fortalt mig rigtig meget godt om både spillerne og klubben”, siger Will ”og jeg ser meget frem til at arbejde sammen med den nye australske træner.”

Med tilgangen af Will, har man nu i NUIF fundet 2 ud af de 3 tilføjelser til truppen, som man håber at have på plads inden sommerferien.    

Faktaboks:

Will Craft

Crete nær Chicago, Illinois, USA

24 år

Tidligere klubber/universitet:

  • Chicago Lights Out

  • Saaremaa VK, Estland

  • Carthage College, Wisconsin, USA

Oprustningen i Nordenskov UIF er skudt i gang.

 

Champagnepropperne fra fejringen af oprykningen til Volley Ligaen var knapt nok landet, før formand for NUIFs volleyballafdeling Peder Foldager kunne sætte sin signatur på kontrakt for en ny cheftræner til næste sæson.

Valget er faldet på australske Brendan Garlick, som i sidste sæson har vundet bronzemedaljer med det svenske damehold Ørebro.

”Vi ser rigtigt meget frem til det kommende samarbejde. Brendan er en virkelig dygtig træner og i øvrigt en meget behagelig person, og vi er overbeviste om, at han vil passe perfekt ind i den plan, som vi lagt for klubben,” siger Peder Foldager om ansættelsen og fortsætter:  ”Det er første gang, at vi har en fuldtidstræner ansat, og vi er meget spændte på at se, hvor meget han kan løfte os.”

Også sportschef Jakob Møller, der sidste år også var assistenttræner for holdet er begejstret. ”For mig at se, er Brendan lidt af et scoop. Dygtig, erfaren og dedikeret, og så kender han allerede den skandinaviske mentalitet” siger han. ”Vi går igen ind til en sæson, hvor vi hurtigt skal have sammenspillet vores egne unge talenter med de udenlandske profiler, som vi arbejder på højtryk for at få på plads.

Selv ser Brendan Garlick også frem til at starte i det vestjyske. ”Selvom det betyder endnu år langt væk hjemmefra, så var det ikke nogen svær beslutning. Jeg skal måske ikke spille om medaljer i år, men jeg blev tiltalt af ambitionerne, og at der er en stærk og tydelig organisation bagved holdet,” siger han og tilføjer ” og der lagt en klar plan for, hvordan holdet skal udvikle sig. Jeg kan dårligt vente med at komme i gang” slutter han med et smil.

I første omgang er det dog sportschefen spillerne møder i hallen til sæsonopstart. Det Australske Volleyball Forbund har nemlig bedt os om at låne Brendan ud i 14 dage til landsholdsopgaver ved en turnering i Taiwan.

Faktaboks:      

Brendan Garlick

Brisbane, Australian

33 år

2017/18:  Cheftræner, Svenske Dame Liga, Ørebro (vandt bronze medaljer)

Tidligere har Brendan bla. beskæftiget sig med følgende:

-          Træner på det Australske Institut for Sports Center Excellence Program (talentcenter for Volleyspillere)

-          Cheftræner for det Australske herre ungdomslandshold

-          Assistent træner for det Australske herre landshold

-          Assistent træner for det Australske kvinde landshold

-          Træner for forskellige college hold i Australien.

Nordenskov UIF i Volley Ligaen

Dette er i den grad en historisk dag, sagde Volleyball formand Peder Foldager, da han velkommen til pressemøde og markering af oprykning for Nordenskovs herrer til Volley Ligaen, Danmarks bedste række indenfor for volleyball.

Det er helt fantastisk, at det er lykkedes. For 4 år siden lagde vi en strategiplan for, at vi ville i Volley Ligaen indenfor 5 år.  Og så er det jo bare en kæmpe forløsning, at vi får muligheden allerede nu og i virkeligheden også en kæmpe sensation, at en klub og en by af vores størrelse kan nå så langt, fortsætter Peder Foldager.

Spillerne jublede i går aftes, da nyheden tikkede ind på Volleyball.dk, at Nordenskov UIF var blevet certificeret og godkendt til at spille Liga fra næste sæson.  Det var bare mega ekstra sjovt at være til træning i går aftes, hvor træningen helt undtagelsesvis sluttede med en kold øl og et kæmpe stort jubelråb, sagde holdets anfører Søren Gregersen.

Nordenskov UIF har arbejdet stenhårdt på målet.  Det er både spillere, trænere, frivillige, klubledere og et stort stykke solidt ungdomsarbejde i samarbejde med andre klubber under UngdomsVolley Sydvest, som har ført til denne her succes.  Dertil kommer den kæmpe støtte, som Nordenskov UIF har fået fra ikke mindre end 30 sponsorer.  Nordenskov UIF har som klub lært en masse undervejs og føler sig godt rustet til at rykke op, men de ved også, at det kræver endnu mere. 

Vi er klar til at trække i arbejdstøjet og allerede på mandag mødes vi i sponsorudvalget for se på den samlede økonomi og samarbejdet med vores sponsorer for at være på forkant til en ny sæson efter sommerferien, slutter Peder Foldager.

Nordenskov UIF Volley

Udvikling - Begejstring - Sammenhold

 

Volleysæsonen 2017-2018 er startet.
 
Senior og U18 i uge 33 samt kidsvolley og øvrig ungdom i uge 36. Mix starter i uge 38.
 
På seniorsiden har vi igen i år en stærk herretrup bestående af danske og udenlandske spillere.
1. divisionstruppen har i år fået tilgang med 3 spillere fra Esbjerg og 2 nye udlændige udover de 2 fra sidste sæson, Tomas og Jarvis. Målet er oprykning til Volley Ligaen og ledes af Simon Højen
 
Herre Danmarksserie forventes at bestå af række både unge men også erfarne spillere, som tidligere har spillet 1. hold.  Der forventes også et godt niveau på dette hold. Træning for Dammarksserie vil primært være om mandagen med Jacob Møller i spidsen.
 
På damesiden har vi indledt et samarbejde med BVC Esbjerg og får således i år både et 2. divisionshold og Danmarksseriehold.Træning og kampe deles imellem Esbjerg og Helle Hallen.  Træning tirsdag i Esbjerg og torsdag i Helle Hallen, hvor Jarvis og Fraser står for træningen.
 
UngdomsVolley Sydvest fortsætter samarbejdet mellem de 5 klubber, herunder BVC Esbjerg, Varde V, Tistrup B, Ølgod IF og NUIF.
Der forventes hold i U18 og U14, mens det ser noget mere vanskelig ud med U16. Træningen vil i år blive kørt efter samme princip som tidligere med 1 fælles træning om ugen, men den fælles træning afholdes det sted, hvor de fleste spillere kommer fra. Træningen krydres med bl.a vores udenlandske trænere/spillere og vore danske trænere.
 
Kidsvolley er startet i uge 33 med spil i SFO tiden fra kl. 14-15 for at få nye spillere i gang. Den egentlige klub træning er nu lagt til kl. 16.00 om mandagen, så børnene kan gå direkte fra SFO til Volley. Vi ser frem til at se masse nye volleyspillere. Louise, Jens og Jonas er klar til at tage imod.
 
Motions mix træner i Helle Hallen hver tirsdag fra uge 38 – Vi håber, at der igen i år er opbakning til dette.
 
Spørgsmål – kontakt volleyballudvalget eller følg os på Facebook eller www.nuif.dk

Årets første store volleyoplevelse:
 
 
Træningskamp mellem
Nordenskov UIF Herre 1 division og de danske mestre fra Marienlyst, Odense
 
Lørdag den 23. september kl. 12.00 i Helle Hallen.

Træningsstart i uge 33 for herrer og damer

 

Herresenior incl. 1 div og Danmarksserie samt HU18/HU16

 

Helle Hallen

Mandag: 20.00 -22.00 den 14/8

Onsdag: 20.00 – 22.00 den 16/8

Torsdag: 20.00 – 22.00 den 17/8

 

Træningen foregår for alle samme tid de første 14 dage, men dog delvis opdelt. Efter de 14 dage vil der konkret blive delt op i evt. særskilte træningstider/baner alt efter muligheder og behov.  Fælles træning under UVSV for HU18/HU16 vil som udgangspunkt foregå i Esbjerg Seminariehal hver torsdag fra 17.30 – 19.30, men det undersøges om der er basis for en 3. træning i Nordenskov om mandagen fra 18.15 til 20.00.

 

Damesenior incl 2 div og Danmarksserie samt DU18/DU16.

 

Tirsdag den 15/8 kl. 18.00 – 20.00 i Esbjerg Seminariehal

Torsdag den 17/8 kl. 18.00 – 20.00 i Helle Hallen.

 

Damesenior er fælles hold mellem BVC og Nordenskov UIF.  Fælles træning under UVSV for DU18/DU16 vil foregå i Helle Hallen om torsdagen fra 18.00 – 20.00, men man er også velkommen om tirsdagen.

Nordenskov UIF Volley

Udvikling - Begejstring - Sammenhold

 

Det har været et spændende forår med en hektisk afslutning på sæsonen.  6 hold skulle af sted til DM.  Stort afsluttende kids- og teenstævne i Helle Hallen den 8.  april. Kvalifikationsspil til 1 division og mange kampe i Danmarksserien.  Udnævnelse til årets idrætsklub i Varde Kommune

1. division nåede en flot 3. plads og målet for denne sæson er mere end godkendt, selv om drømmen om kvalifikationsspil til Volley Ligaen levede i en periode.  Det vil vi arbejde videre med i næste sæson.

I Danmarksserien damer endte de 2 hold på henholdsvis en nr 2 og nr 7.  Fra næste sæson laver vi i samarbejde omkring dameholdene med BVC Esbjerg. Danmarksserie herrer opnåede også en 7. plads.  

Læs mere om de 6 hold ungdomshold, som deltog i DM, andet steds i bladet.

Årets Idrætspris, som uddeles af Idrætsrådet i Varde Kommune, blev den 6. april overrakt Nordenskov UIF Volley.  NUIF Volleyball modtog prisen som enUngdomsvolley Sydvests billede.

anerkendelse af det store arbejde, som vi gør

for at udvikle NUIF til et kraftcenter for volleyball

i det Sydvestjyske.

Carsten Madsen modtog på vegne af Nordenskov

UIF Volley årets Idrætspris i form af en buket og

en flot vandrepokal samt en check på 5000 kr.

Vi er meget beæret og taknemmelige over at

modtage prisen


 

 


Ny cheftræner til 1 division er Simon Højen fra Haderslev.

Simon er 43 år og uddannet socialrådgiver. Han har tidligere bl.a

spillet med om DM for Skovbakken i Århus i perioden 2002-2004.

Siden har han været træner i flere klubber både i Århus, på Fyn

og Sydjylland.

Jakob Møller indgår fortsat i trænerteamet som sportschef

og med udvalgte træneropgaver.

 

Tak til alle hold og spillere for en god sæson lige fra kidsvolley over ungdom til herre og damesenior samt motion og  mix volley.   Tak til trænere og ledere, samt frivillige for jeres ukuelige indsats.  Tak til sponsorer.

BeachVolley

Beachvolleybanerne ved skolen venter på jer – De er blevet ret så gode efter, at vi fik fjernet træerne imellem de 2 baner sidste sommer og nyt sand.

Herrerne har været i gang, men skal vi se andre på banerne i år?? Det håber vi naturligvis – aftal på FB..

I forbindelse med byfesten afholdes traditionen tro en beachvolley-turnering torsdag den 29/6 kl. 18.30.

                                                                                                                                Med sportslig hilsen fra Volleyballudvalget

Nordenskov Ungdoms- og Idrætsforening | Rønnehaven 32, Nordenskov | 6800 Varde | Tlf.: 75348750